Sałatka Waldorf z daktylami może być właśnie przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 345 kalorii , 4 g białka i 23 g tłuszczu . Ten przepis służy 2 osobom. Za 1,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup cukier, sok z cytryny, orzechy włoskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 28% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują sałatkę owocową z bitą śmietaną (sałatka Waldorf) , sałatkę Waldorf i sałatkę Waldorf .
Instrukcje
1
W małej misce wymieszaj majonez, cukier, sok z cytryny i sól. Dodać ubitą polewę. Wymieszaj jabłko, seler, orzechy włoskie i daktyle. Schładzaj przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Częściowo Rozmrożonego Koncentratu Lemoniady
Sałatka Waldorf świetnie komponuje się z Chardonnay, napojem alkoholowym i białym winem. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay HDV Hyde Vineyard z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 72 dolarów za butelkę.
Chardonnay z winnicy HDV Hyde
Świeże aromaty kwiatowe, cytrusowe i białej brzoskwini w nosie otwierają się na jedwabiste podniebienie, oferując intensywne, jasne owoce pestkowe, gruszkę i mineralność. Wyjątkowa świeżość równoważona jest bogatym odczuciem w ustach i głęboką, mineralną głębią. Dzięki pięknu, klasie i skupieniu wino to ma doskonały potencjał starzenia.