Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki sezamowej z łososia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 462 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.18 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pomarańczy, filety z łososia sockeye, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Pachnąca Sałatka z łososia i sezamu, Łosoś sezamowy z sałatką z makaronem ryżowym, oraz Sałatka z kapusty sezamowej z grillowanym łososiem.
Instrukcje
1
Łososia ugotować w dużym garnku z gotującą się osoloną wodą, przykrytą, aż będzie tylko nieprzezroczysta, około 5 minut. Wyjąć i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Obetnij końce pomarańczy. Podążając za krzywą owocu, odetnij skórkę, a następnie odetnij segmenty wolne od błon przez krojenie po obu stronach każdej z błon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowy
Owoce
3
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużego garnka, aby uzyskać 1/2 cala. do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Podgrzewać na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 36
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
5
Jajko ubić z 1 łyżką. woda.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Pędzel wygrał tony z jajkiem umyć po obu stronach, a następnie obficie posypać sezamem. Smażyć w małych partiach na złoty kolor i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Sezamu
Jajko
7
Odcedzić na papierowych ręcznikach i posypać solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
8
Wrzuć kapustę, groszek śnieżny, pomarańcze (bez soku), zieloną cebulę i kolendrę w dużej misce z dwiema trzecimi sosu. Podziel między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Groszek śnieżny
Kolendra
Kapusta
Pomarańczowy
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Usuń skórę z łososia i zeskrobaj szarą warstwę pod spodem. Włamać się do 2-in. kawałki i ułożyć, wraz z plasterkami awokado, na zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Awokado
Zieloni
łosoś
10
Skropić oba z pozostałym opatrunkiem. Rozrzucić liście kolendry na górze i służyć z żetonów won ton.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.