Sałatka rzymska z mandarynkami i dressingiem azjatyckim

Sałatka rzymska z mandarynkami i dressingiem azjatyckim
Sałatka rzymska z mandarynkami i azjatyckim sosem to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 191 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka sosu sojowego, śliwkowe migdały, ocet ryżowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka rzymska z sosem Cezara, Sałatka rzymska z sosem czosnkowym, oraz Sałatka rzymska z sosem z awokado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 6-do 8-calowej patelni, wstrząsnąć migdały często na średnim ogniu, aż lekko rumiane, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wlać z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
W dużej misce wymieszaj ocet, olej, cukier, sos sojowy, imbir i musztardę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
MusztardaMusztarda
OcetOcet
ImbirImbir
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Jeśli skórka jest ciasna na mandarynkach, użyj noża, aby ją przeciąć i białą błonę z owoców, a następnie przeciąć między wewnętrznymi błonami, aby uwolnić segmenty owoców. Wyrzucić skórkę i membranę; rezerwy soku do innego użycia. Jeśli skórka jest luźna, zdejmij i wyrzuć, a następnie oddziel segmenty. Zdjąć i wyrzucić luźną membranę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkiMandarynki
OwoceOwoce
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
5
Dodaj owoce do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Awokado obrać i wrzucić do miski; cienko pokroić w plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Delikatnie wymieszać.
8
Dodaj sałatę i migdały do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
SałataSałata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Delikatnie wymieszać, dodając sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia100
Magazyn