Sałatka Ryżowa Ze Szpinakiem Greckim
Grecka sałatka ryżowa ze szpinakiem może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 177 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka sera feta, sok z cytryny, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grecka Sałatka Szpinakowa W Mini Filiżance Filo Grecka Sałatka Szpinakowa W Mi, Spanakorizo (Grecki Ryż Szpinakowy), oraz Grecka sałatka szpinakowa z tuńczykiem.
Instrukcje
Doprowadzić 2 1/4 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu; wymieszać z ryżem. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ryż będzie miękki i ciecz jest wchłaniana.
Połącz ryż, szpinak i kolejne 3 składniki w dużej misce.
Wymieszać sok z cytryny i kolejne 5 składników w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Wlać mieszaninę soku z cytryny na mieszaninę ryżu; wrzucić delikatnie. Kryj się i wyluzuj. Wymieszać z jogurtem tuż przed podaniem.
Podawać na liściach sałaty, w razie potrzeby.