Sałatka pomarańczowa z dressingiem miodowym
Sałatka pomarańczowa z dressingiem miodowym wymaga około 20 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Jeśli masz pod ręką sałatę bostońską, nasiona selera, mieloną musztardę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Tylko kilku osobom bardzo spodobał się ten hor d ' oeuvre. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka melonowa z dressingiem pomarańczowo-miodowym, Sałatka stekowa z dressingiem pomarańczowo-miodowym, oraz Zimowa Sałatka Owocowa Z Dressingiem Miodowo-Pomarańczowym.
Instrukcje
W blenderze lub robocie kuchennym połącz pierwsze dziewięć składników; miksuj, aż lekko zgęstnieje.
Wlać do słoika lub hermetycznego pojemnika; schłodzić. Wyłóż półmisek do serwowania lub pojedyncze talerze sałatkowe sałatą. Ułóż plasterki pomarańczy na wierzchu. Potrząśnij dressingiem; skrop pomarańcze.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka w menu? Spróbuj połączyć się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Wino Paul Dolan Vineyards Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Paul Dolan Vineyards Chardonnay Wine
Pozyskiwane z nisko położonych dolin otaczających rosyjską rzekę, obszar znany z produkcji bogatych i skoncentrowanych win, Paul Dolan Vineyards Chardonnay to znakomicie zrównoważone wino o Smaku dojrzałej gruszki, chrupiącego jabłka i kremowej przyprawy waniliowej.