Sałatka meksykańska z kurczakiem Kiki's
Sałatka meksykańska z kurczakiem Kiki's to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 571 kalorii, 20 g białka i 43 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,1 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przygotowało 8 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Mieszanka przyprawy do taco, papryki, kukurydzy ziarnistej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. To niedrogi przepis dla fanów kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Borracho (pijana) fasola Kiki, meksykańska sałatka z kurczakiem i meksykańska sałatka z kurczakiem.
Instrukcje
W dużej misce delikatnie wymieszaj kurczaka, marchewkę, czerwoną paprykę, jicamę, czerwoną cebulę, kukurydzę, pomidorki koktajlowe, awokado i kolendrę.
W osobnej misce wymieszaj śmietanę, majonez, sok z cytryny, kminek, sól, pieprz, przyprawę do taco i ostry sos pieprzowy.
Polej sałatkę, wymieszaj i przykryj. Przykryj i przechowuj w lodówce co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Możesz spróbować NV Ruinart, Wine. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 89 dolarów za butelkę.
NV Ruinart, Wino