Sałatka kokosowo-krewetkowa z winegretem Kolendrowo-limonkowym

Sałatka kokosowo-krewetkowa z winegretem Kolendrowo-limonkowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 31g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,46 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz wiosenną mieszankę sałatek, pieprz, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 17 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z krewetek z winegretem z limonki kolendry, Sałatka z krewetek, kukurydzy i awokado z winegretem Kolendrowo-limonkowym, oraz Sałatka z krewetek z winegretem Kolendrowo-limonkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 7 składników w małej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Obierz krewetki, pozostawiając ogony nienaruszone. Krewetki Devein, w razie potrzeby.
Połączyć krewetki i 1/4 Puchar vinaigrette w 11 x 7-calowe naczynie do pieczenia, mieszając do herbu. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Podczas gdy krewetki chill, połączyć pozostałe 1/4 Puchar vinaigrette, pomidor, a następnie 3 składniki w misce, podrzucając delikatnie do herbu.
Wyjąć krewetki z naczynia; wyrzucić marynatę. Wątek 4 krewetki na każdy z 4 (10-calowy) szaszłyki.
Miejsce szaszłyki na grill Rack pokryte sprayem do gotowania; grill 2 do 3 minut z każdej strony lub aż krewetki są zrobione.
Miejsce 1 Puchar sałatki zieleni na każdym z 4 talerzy; góry każdej sałatki z około 1 Puchar mieszaniny pomidorów i 1 szaszłyk z krewetek.
Każdą sałatkę posypać 2 łyżkami prażonego kokosa.
Uwaga: jeśli używasz drewnianych szaszłyków, mocz w wodzie 30 minut przed grillowaniem.