Sałatka jarzynowa z grilla
Sałatka jarzynowa może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lacto ovo wegetariański przepis ma 109 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 30 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz pod ręką paprykę, Bazyl, bakłażan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka jarzynowa Karla, Sałatka Z Brzoskwiniami I Plamkami, oraz Karkówka na ciepłej sałatce kukurydzianej z awokado.
Instrukcje
Po pierwsze, poczernić papryki na całym zrobić to bezpośrednio nad płomieniem, na gorących węglach lub pod gorącym grillem. Po całkowitym poczernieniu umieścić je w misce, przykryć talerzem i pozostawić do ostygnięcia.
Podczas gdy papryka są chłodzenia, wymieszać olej, ocet, czosnek i chili w dużej misce. Na gorącym grillu lub patelni grillować bakłażan, cukinię i cebulę partiami, aż będą miały określone ślady grilla po obu stronach i zaczną zmiękać. Czas będzie zależał od intensywności grilla, więc używaj cukinii i czerwonej cebuli są w porządku jeszcze lekko chrupiące, ale chcesz bakłażana gotowane przez całą drogę. Gdy warzywa są gotowe, włóż je prosto do dressingu, aby marynować, rozbijając cebulę na pierścienie.
Gdy papryka jest wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie, obrać, usunąć łodygę i zeskrobać nasiona.
Pokroić w paski i wrzucić warzywa z dowolnym sokiem z miski.
Wymieszać w pomidory, oliwki, bazylia i przyprawy.
Skropić więcej oleju, jeśli chcesz, i podawać samodzielnie lub z mozzarellą lub pokruszoną fetą.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.