Sałatka Jarzynowa Quinoa
Sałatka Warzywna Quinoa to przepis bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo-wegetariański i wegański, składający się z 4 porcji. Ta przystawka zawiera 141 kalorii, 5 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 1,28 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z cytryny, wody, szpinaku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 89%. Ten wynik jest niesamowity. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także sałatka warzywna z komosą ryżową, sałatka z warzywami z komosy ryżowej i sałatka z warzywami z komosy ryżowej.
Instrukcje
W małym rondlu zagotuj wodę.
Dodaj komosę ryżową. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 12-15 minut lub do momentu, aż wchłonie wodę.
Zdjąć z ognia; puch widelcem.
Przełożyć do dużego naczynia; całkowicie ostygnąć.
Dodać pomidory, groszek, marchewkę i szalotkę.
W małej misce wymieszaj sok z cytryny, ocet, pietruszkę, tymianek, olej, musztardę, cukier, sól i pieprz.
Skropić mieszanką komosy ryżowej; wrzucić do płaszcza. Schłodzić aż do podania.
Połóż szpinak na talerzu do serwowania; na wierzchu sałatka z komosy ryżowej.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Arboleda Chardonnay z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Arboleda Chardonnay]()
Arboleda Chardonnay
Arboleda Chardonnay ma jasny i piękny jasnożółty kolor i jest bardzo perfumowany w nosie, z żywiołową stroną z wyraźnymi nutami owoców tropikalnych, takich jak papaja, ananas i lekką nutą melona, wraz z bardziej złożoną i subtelną stroną, która rozwinęła się w beczce i przywołuje na myśl orzechy laskowe, migdały i odrobinę tostów. Na podniebieniu kremowe i długie, z wyśmienitą kwasowością, która nadaje świeżości i napięcia. Jest to złożone wino pełne młodości i dobrej struktury prowadzącej do długiego finiszu, które zapewniają doskonałą trwałość w butelce.