Sałatka jabłkowo-buraczana
Sałatka z jabłkami i buraczkami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 242 kalorie, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka buraków, sól koszerna, kręcone liście sałaty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zdrowe i smaczne: rozdrobniona Sałatka z buraków, jabłek i porzeczek z winegretem jabłkowym, Sałatka z buraków i jabłek, oraz Sałatka z buraków i jabłek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. wykończenia buraków, pozostawiając 1-calowy kawałek łodygi. Buraki szorować i suszyć na ręcznikach papierowych. Sortuj według wielkości i szczelnie owiń i zamknij duże i małe buraki oddzielnie, wraz z cebulą, w dwóch wytrzymałych opakowaniach z folii aluminiowej.
Umieścić opakowania na blasze do pieczenia. Piecz, aż buraki będą miękkie po przekłuciu widelcem, około 1 godziny dla małych buraków i 1 1/4 godziny dla dużych. Rozpakuj opakowania i pozostaw do ostygnięcia na około 15 minut. Buraki i cebulę obrać, pokroić w poprzek i cienko pokroić.
Dodaj ocet, olej,1 1/4 łyżeczki. sól i szczyptę pieprzu wymieszać z buraczkami i mieszać aż do wymieszania. Przechowywać w lodówce, szczelnie przykryte, aż do schłodzenia, co najmniej 2 godziny i do 1 dnia. Smak i dostosować przyprawy przed podaniem.
Co najmniej 2 godziny i do 12 godzin przed podaniem, obrać, rdzeń i pokroić jabłka w plasterki 1/4 cala.
Każdy kawałek pokroić w poprzek na 3 kawałki.
Przelać do miski, dodać sok z cytryny i wrzucić do płaszcza.
Dodać śmietanę, pozostałe 1/4 łyżeczki. sól i szczyptę pieprzu i wymieszać do wymieszania. Przykryć i przechowywać w lodówce mieszaniny jabłek.
Aby służyć, ułóż liście sałaty na półmisku. Wierzch z mieszanką buraczaną i mieszanką jabłkową osobno.
Posypać serem i pekanami i podawać.