Sałatka jabłkowo-buraczana

Sałatka jabłkowo-buraczana
Sałatka z jabłkami i buraczkami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 242 kalorie, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka buraków, sól koszerna, kręcone liście sałaty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zdrowe i smaczne: rozdrobniona Sałatka z buraków, jabłek i porzeczek z winegretem jabłkowym, Sałatka z buraków i jabłek, oraz Sałatka z buraków i jabłek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. wykończenia buraków, pozostawiając 1-calowy kawałek łodygi. Buraki szorować i suszyć na ręcznikach papierowych. Sortuj według wielkości i szczelnie owiń i zamknij duże i małe buraki oddzielnie, wraz z cebulą, w dwóch wytrzymałych opakowaniach z folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa BuraczaneWarzywa Buraczane
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Umieścić opakowania na blasze do pieczenia. Piecz, aż buraki będą miękkie po przekłuciu widelcem, około 1 godziny dla małych buraków i 1 1/4 godziny dla dużych. Rozpakuj opakowania i pozostaw do ostygnięcia na około 15 minut. Buraki i cebulę obrać, pokroić w poprzek i cienko pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodaj ocet, olej,1 1/4 łyżeczki. sól i szczyptę pieprzu wymieszać z buraczkami i mieszać aż do wymieszania. Przechowywać w lodówce, szczelnie przykryte, aż do schłodzenia, co najmniej 2 godziny i do 1 dnia. Smak i dostosować przyprawy przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Co najmniej 2 godziny i do 12 godzin przed podaniem, obrać, rdzeń i pokroić jabłka w plasterki 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
6
Każdy kawałek pokroić w poprzek na 3 kawałki.
7
Przelać do miski, dodać sok z cytryny i wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Dodać śmietanę, pozostałe 1/4 łyżeczki. sól i szczyptę pieprzu i wymieszać do wymieszania. Przykryć i przechowywać w lodówce mieszaniny jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
(duża Tuba)(duża Tuba)
9
Aby służyć, ułóż liście sałaty na półmisku. Wierzch z mieszanką buraczaną i mieszanką jabłkową osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
10
Posypać serem i pekanami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietanaCzekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia33
Magazyn