Przepis śródziemnomorska sałatka feta z sosem granat może być wykonane w około 40 minut. Na 1,81 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 317 kalorii, 6G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 29 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sok z cytryny, nasiona granatu, łyżeczki cynamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem, ziemniakami, oliwkami i fetą z sosem czosnkowym, Śródziemnomorska Sałatka z kurczaka posiekana z kremowym dressingiem z koperkiem Feta, oraz Jabłko i granat Quinoan i kapusta sałatka z Fetanem w Curry Klon Dijon Dressing.
Instrukcje
1
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Paprykę pokroić w ćwiartki, a następnie ułożyć, skórkę do góry, na blasze do pieczenia. Grilluj do poczernienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Kasztany Wodne, Julienne
4
Umieścić w plastikowej torbie, zamknąć, a następnie pozostawić na 5 minut. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, zeskrobać Skórki, wyrzucić, a następnie odstawić paprykę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
5
Bakłażany ułożyć na blasze, skropić oliwą z oliwek i cynamonem, następnie doprawić solą i pieprzem. Smażyć na złoty kolor i zmięknąć około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Torebka świeżego Szpinaku
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Może Dietetyczna śmietanka Sodowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
W międzyczasie połącz wszystkie składniki dressingu i dobrze wymieszaj. Aby służyć, umieść bakłażany, fasolkę szparagową, cebulę i paprykę na dużym talerzu. Rozsypać z fetą i pestkami granatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Granatu
Fasola Szparagowa
1 Torebka świeżego Szpinaku
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
7
Zalać sosem, a następnie zakończyć natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sałatkę można połączyć z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jedno wino można spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.