Sałatka Endive z prażonymi orzechami włoskimi i bułką tartą

Sałatka Endive z prażonymi orzechami włoskimi i bułką tartą
Sałatka Endive z prażonymi orzechami włoskimi i bułką tartą jest pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 478 kalorii. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać ocet winny, orzechy włoskie, parmezan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fasolka szparagowa z prażonymi orzechami włoskimi i bułką tartą, Surowa Sałatka szparagowa z bułką tartą, orzechami włoskimi i miętą, oraz Endywia-Sałatka z rukoli z kandyzowanymi orzechami włoskimi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Toast orzechy włoskie na arimmed blachy do pieczenia, rzucając od czasu do czasu, aż pachnące i nieco ciemniejsze, 8-10minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Ochłoń.
3
Wymieszać bułkę tartą z 2 łyżkami oleju na czystą blachę do pieczenia; doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Piec, podrzucając raz, aż złoto brązowei chrupiące, 12-15 minut; ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wymieszać anchois, czosnek, ocet z czerwonego wina i pozostałe 4 łyżki oleju w średnim naczyniu, aby połączyć; doprawić solą andpepper.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny CzerwonyOcet Winny Czerwony
SardeleSardele
CzosnekCzosnek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Dodaj tosty orzechy włoskie, bułka tarta, Taleggio, i Pecorino i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
PecorinoPecorino
Ser TaleggioSer Taleggio
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
7
W innym mediumbowl wrzucić endywię, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i ocet winny z białego wina; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
EndiveEndive
8
Podziel mieszankę orzecha włoskiego między talerze i polej sałatką endywiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
9
DO AHEAD: Vinaigrette może być wykonany1 dzień wcześniej; przykryć i schłodzić. Orzechy włoskie i bułkę tartą można prażyć 1 dzień wcześniej; przechowywać hermetycznie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn