Sałatka Cytrusowa Z Grillowanym Tuńczykiem
Grillowana Sałatka z tuńczyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 8,08 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 653 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sok z limonki, awokado, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać awokado można śledzić to danie główne z Lody Kokosowe Awokado jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Grillowane steki z tuńczyka w sosie cytrusowo-imbirowym, Sałatka Z Tuńczyka Cytrusowego, oraz Sałatka Z Tuńczyka, Kopru Włoskiego, Awokado I Mandarynki Z Cytrusowym Winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grill na średnim ogniu (350 do 450). W małej misce, połączyć miód i musztardę. Rub tuńczyka z mieszaniny i niech marynować w temperaturze pokojowej, 10 minut.
Użyj nasączonego olejem ręcznika papierowego, aby wytrzeć ruszty grillowe. Gotować tuńczyka, aż pojawią się znaki grill, 1 do 2 minut z każdej strony, pozostawiając tuńczyka rzadko wewnątrz.
Każdy stek pokroić w poprzek ziarna na 1/4 cala.- grube plastry.
W małej misce, połączyć 1/3 szklanki oliwy z oliwek, ocet, i sok z limonki. W średniej misce, połączyć zieleninę, cebula, sól,pieprz, pomarańcze, awokado, i 2/3 vinaigrette; wrzucić do herbu. Sałatkę podzielić na 4 talerze i ułożyć plastry tuńczyka na wierzchu.
Podawać z pozostałym winegretem na boku.
* Poszukaj trolli lub złowionych na tyczce tuńczyka albakora pacyficznego; jest to bardziej zrównoważone połowy niż sznury haczykowe, a ryby mają niższy poziom rtęci. U. S. Ahi jest następny najlepszy.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Francis Ford Coppola Diamentowa Kolekcja Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot]()
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.