Sałatka Cezar z anchois zawinięty czosnek i pikantna cytryna Sabayon
Przepis Sałatka Cezar z anchois zawinięty czosnek i pikantna cytryna Sabayon może zaspokoić swoje Amerykańskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 478 kalorii, 19g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 2,47 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz filety anchois, bułkę tartą, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cytrynowa Czosnkowa Sałatka Cezar, Cedr wędzony łosoś Cezar z cytryną trufla anchois Vinaigrette, oraz Tajny składnik (sardela): Zielona sałatka Cezar.
Instrukcje
Umieść anchois na płytkiej tacy i dodaj trochę mleka, aby je przykryć.
Umieść małą patelnię z sosem na średnim ogniu i dodaj ząbki czosnku i mleko do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż goździki są bardzo miękkie, ale nie mushy, o 10 do 12 protokół.
Ułóż talerz ręcznikiem papierowym i umieść anchois, w jednej warstwie, na ręczniku i pozwól im osuszyć.
Wyjmij czosnek z patelni i jeśli jest na nich film mleczny, opłucz je pod wodą, aby je wyczyścić.
Umieść je na ręczniku papierowym z anchois.
Weź jeden z ząbków czosnku i umieść go na desce do krojenia. Używając płaskiej strony noża Kucharskiego rozwal go, a następnie zmiażdż go nożem, jakbyś ostrzył starą maszynkę do golenia na skórzanym pasku. W średniej wielkości misce wymieszać czosnek, żółtka, olej anchois, sok z cytryny, skórkę i wymieszać trzepaczką dodając szczyptę soli i białego pieprzu.
Dodaj łyżeczkę ciepłej wody.
Umieść miskę na małym ogniu i ubijaj. Nie przestawaj ubijać, dopóki żółtka nie zaczną opuszczać wstążek podczas ubijania. Uważaj, aby nie zrobić jajecznicy.
Natychmiast usuń z ognia i umieść miskę na mokrym ręczniku, który jest ustawiony na blacie, ręcznik nie pozwoli Ci ścigać miski wokół Lady podczas trzepania. Powoli mżnij kroplę lub dwie oleju z krokosza barwierskiego do mieszaniny żółtka, kontynuując trzepaczkę. Dodawać olej kroplę na raz, aż do uzyskania emulsji. Gdy masz emulsję, możesz dodać olej w cienkim powolnym strumieniu podczas ubijania.
Jeśli opatrunek ma być gęsty, dodaj ciepłą wodę przez łyżeczkę, aż osiągniesz pożądaną grubość. Powinna to być konsystencja syropu klonowego.
Połączyć parmezan i bułkę tartą i doprawić solą i pieprzem.
Przeciąć każdą rzymską głowę na pół.
Umieść je atrakcyjnie na talerzu. Każdy ząbek czosnku owinąć anchois. Niektóre goździki mogą używać tylko połowy sardeli.
Umieść 3 z nich na każdym talerzu wokół romaine.
Mżnij zdrową porcję dressingu na romaine pamiętając, że masz cztery sałatki, więc podziel ją równo.
Posypać bułką tartą z parmezanem i podawać.