Sates krewetki z przyprawami pistacjowy Chutney
Jedna porcja zawiera 18 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 65. Udaj się do sklepu i odbierz naturalne pistacje, czosnek, jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Marokańskie przyprawione hamburgery jagnięce z morelowo-pieprzowym Chutney + pistacjowe Pesto Feta, Chutney z Fig i pistacji, oraz Chutney Chicken & Pistachio Salad dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krewetki Motyl przez cięcie prawie, ale nie na całej drodze, przez plecy. Wymieszać z czosnkiem, olejem i sokiem z limonki. Doprawić solą. Marynować, schłodzone, 1 godzina.
Jogurt odcedzić na sitku o drobnych oczkach ustawionym nad miską, schłodzony, 1 godzinę. Gotować kolendrę i kminek w oleju na małej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące. Chili grubo posiekać, następnie przecier w blenderze z odsączonym jogurtem, mieszanką kolendry i kolendry, aż będzie gładka. Wymieszaj sok z limonki, pistacje i sól do smaku.
Delikatnie naciśnij 1 krewetki otwarte i nitki wzdłuż na szpikulec w pobliżu zaostrzonym końcu. Powtórz z pozostałymi krewetkami i szaszłykami.
Ułóż satés w rzędzie na 1 długim boku patelni brojlerów tak, aby tępe końce szaszłyków skierowały się w kierunku środka patelni. Przykryj odsłonięte części szaszłyków arkuszem folii (nie zakrywaj krewetek). Ułóż kolejny rząd satés na folii. Kontynuuj dodawanie rzędów satés i warstw folii, aż patelnia będzie pełna, upewniając się, że odsłonięte końce szaszłyków ostatniego rzędu satés są pokryte folią.
Broil aż krewetki są tylko gotowane przez, 3 do 4 minut.
Podawać satés z chutney do zanurzenia.
* Można marynować krewetki i chutney 1 dzień naprzód i chill, pokryte.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris