Sate wołowe z sosem orzechowym
Sate wołowe z orzechowym sosem zanurzeniowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 312 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.33 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, mleko kokosowe, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać lekkie mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Cytrynowe bułeczki z mlekiem kokosowym (z dżemem z Jeżynowej Chia) jako deser. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Spróbuj Sate z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym, Sate z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym, oraz Szaszłyki Wołowe Z Sosem Orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić; przykryć i ogrzać.
Pokrój stek po przekątnej ziarna na plastry o grubości 1/4 cala.
Połączyć stek i hoisin w misce; wrzucić do herbu. Nawlecz stek na każdy z 8 (8-calowych) szaszłyków; posyp równomiernie solą.
Umieść szaszłyki na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; broil 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Posypać szaszłyki kolendrą.
Połącz mleko kokosowe i pozostałe składniki w misce, mieszając, aż będzie gładka.
Podawać ze szaszłykami i ryżem.