Sardynki śródziemnomorskie z cytryną i czosnkiem wymagają około 30 minut od początku do końca. Ten przepis daje 6 porcji po 657 kalorii , 16 g białka i 64 g tłuszczu każda. Za 2,43 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się dobrze jako dość niedrogie danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup ostry sos, sok z cytryny, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i peskatariańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 49% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują: makaron z hiszpańskimi sardynkami , zupę z białej fasoli i czosnku ze szpinakiem i chrupiącą szynką parmeńską oraz grzanki z rozmarynem i czosnkiem oraz pieczonego kurczaka z cytryną, czosnkiem i tymiankiem – szybki i łatwy sposób .
Instrukcje
1
Wymieszaj majonez, jogurt, ogórki konserwowe, czerwoną paprykę, cebulę, kapary, sok z cytryny, estragon, szczypiorek, ostry sos i pieprz cayenne w misce. Dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 15 do 20 minut, aby smaki się połączyły.
Do sardynek: Rozgrzej grill do wysokiej temperatury. Opłucz sardynki w zimnej wodzie i osusz papierowymi ręcznikami. Dopraw wnętrze każdej sardynki solą i pieprzem, a następnie umieść gałązkę tymianku i oregano w środku każdej z nich wraz z kilkoma plasterkami cytryny i czosnku. Dopraw solą i pieprzem na zewnątrz. Ostrożnie zwiąż sardynki sznurkiem rzeźniczym, aby pomóc im pozostać zamkniętymi podczas grillowania. Przetrzyj ruszt grilla ręcznikiem zamoczonym w oleju, aby wyczyścić i utworzyć nieprzywierającą powierzchnię. Ostrożnie ułóż sardynki na ruszcie i grilluj przez 3 do 4 minut, aż skórka pokryje się pęcherzami i przypali na brzegach. Używając szpatułki, ostrożnie przewróć sardynki i grilluj przez kolejne 2 do 3 minut, aby były dobrze upieczone. Po zakończeniu przełóż na półmisek i trzymaj w cieple do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sardynki
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
3
Podawaj sardynki polane pikantnym sosem tatarskim.