Sardynki śródziemnomorskie z cytryną i czosnkiem

Sardynki śródziemnomorskie z cytryną i czosnkiem
Sardynki śródziemnomorskie z cytryną i czosnkiem wymagają około 30 minut od początku do końca. Ten przepis daje 6 porcji po 657 kalorii , 16 g białka i 64 g tłuszczu każda. Za 2,43 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się dobrze jako dość niedrogie danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup ostry sos, sok z cytryny, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i peskatariańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 49% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują: makaron z hiszpańskimi sardynkami , zupę z białej fasoli i czosnku ze szpinakiem i chrupiącą szynką parmeńską oraz grzanki z rozmarynem i czosnkiem oraz pieczonego kurczaka z cytryną, czosnkiem i tymiankiem – szybki i łatwy sposób .

Instrukcje

1
Wymieszaj majonez, jogurt, ogórki konserwowe, czerwoną paprykę, cebulę, kapary, sok z cytryny, estragon, szczypiorek, ostry sos i pieprz cayenne w misce. Dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 15 do 20 minut, aby smaki się połączyły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
2-3 Gałązki Tymianku, Tylko Liście2-3 Gałązki Tymianku, Tylko Liście
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką JagnięcąPokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką Jagnięcą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
2
Do sardynek: Rozgrzej grill do wysokiej temperatury. Opłucz sardynki w zimnej wodzie i osusz papierowymi ręcznikami. Dopraw wnętrze każdej sardynki solą i pieprzem, a następnie umieść gałązkę tymianku i oregano w środku każdej z nich wraz z kilkoma plasterkami cytryny i czosnku. Dopraw solą i pieprzem na zewnątrz. Ostrożnie zwiąż sardynki sznurkiem rzeźniczym, aby pomóc im pozostać zamkniętymi podczas grillowania. Przetrzyj ruszt grilla ręcznikiem zamoczonym w oleju, aby wyczyścić i utworzyć nieprzywierającą powierzchnię. Ostrożnie ułóż sardynki na ruszcie i grilluj przez 3 do 4 minut, aż skórka pokryje się pęcherzami i przypali na brzegach. Używając szpatułki, ostrożnie przewróć sardynki i grilluj przez kolejne 2 do 3 minut, aby były dobrze upieczone. Po zakończeniu przełóż na półmisek i trzymaj w cieple do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
SardynkiSardynki
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno PosiekanaGruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Opakowania Po 24) Cienkie Plasterki Szynki DelikatesowejOpakowania Po 24) Cienkie Plasterki Szynki Delikatesowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
3
Podawaj sardynki polane pikantnym sosem tatarskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn