Salsa Pietruszkowo-Miętowa Verde
Przepis pietruszka-mięta Salsa Verde jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest doskonałym jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 46 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 15. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 90 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ocet sherry, pietruszkę płaską, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczeń z jagnięciny z salsą cytrynowo-miętową Verde, Stelaż jagnięcy z Baby rzepa i mięta Salsa Verde, oraz Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole.
Instrukcje
Ubij razem 6 pierwszych składników i 2 łyżki. woda do rozpuszczenia soli.
Ubić natkę pietruszki i miętę.
Przyniesiona do stołu przez Elizabeth Winslow, współzałożycielkę Farmhouse Delivery (farmhousedelivery.com).
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 58 dolarów.
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.