Salsa Manuela
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 hor d ' oeuvre? Salsa Manuela może być wspaniały przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 16 i kosztuje 19 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 14 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka papryki jalapeño, pomidory, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rozjaśnione Salsa Verde Chicken Enchiladas z ananasem awokado Salsa, Salsa de Molcajete (pieczony pomidor i zielona Salsa Chile), oraz Basic Salsa Verde (Salsa Meksykańska) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść jalapeos, boki skóry do góry, na blasze wyłożonej folią do pieczenia; broil 12 minut lub do poczernienia.
Pokrój paprykę na pół wzdłuż, odrzucając nasiona i błony.
Pokroić w plasterki. Odstawić paprykę na bok.
Umieść plastry pomidora na blasze do pieczenia; dusić 10 minut, obracając po 5 minutach.
Umieść plasterki cebuli na blasze do pieczenia; dusić 14 minut, obracając po 7 minutach.
Doprowadzić wodę do wrzenia w średnim rondlu.
Dodaj paprykę, pomidor, cebulę i sól; wróć do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu 30 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej. Mash mieszaniny z rąk lub z masher ziemniaków.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do dwóch tygodni.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.