Salsa de Tomatillo
Salsa de Tomatillo może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 22 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Jeśli masz Tomatillo, sól i pieprz, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Sprawdza się jako tania przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj 10 Top Tomatillo s i pieczona Tomatillo i zielona oliwkowa Salsa, Easy Salsa Verde (Tomatillo Salsa) do puszkowania, oraz Basic Salsa Verde (Salsa Meksykańska) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć łuski i opłukać pomidory. W 1-do 1 1/2-quart patelni, połączyć Tomatillo i 2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż pomidory będą miękkie po naciśnięciu, 7 do 10 minut. Łyżką szczelinową przełożyć Tomatillo do blendera lub robota kuchennego; rezerwa wody do gotowania.
Opłucz, łodyżkę i, w razie potrzeby na mniej ciepła, nasiona chili. Chili grubo posiekać i dodać do pomidorów wraz z 2 łyżkami wody do gotowania; wirować, aż będzie gładka.
Gdy ostygnie, dodać cebulę, kolendrę, czosnek i sól i pieprz do smaku. Aby uzyskać cieńszą salsę, dodaj więcej wody do gotowania.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.