Salade Lyonnaise
Salade Lyonnaise może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,82 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka cebuli, kręcone endywia, herbes de provence i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Salade Lyonnaise, Nowoczesna Salada Lyonnaise z porami, Lardonami i Oeuf Mollet, oraz Nowoczesna Salada Lyonnaise z porami, Lardonami i Oeuf Mollet z ' Daniel.
Instrukcje
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Odcedzić plastry boczku na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
W międzyczasie napełnij duży rondel 2 do 3 cali wody i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio niskiego, wlej ocet i utrzymuj wodę na delikatnym wolnym ogniu. Rozbij jajko w małej misce, a następnie delikatnie wsuń jajko do gotującej się wody, trzymając miskę tuż nad powierzchnią wody. Powtórz z pozostałymi jajami. Kłusować jajka, aż białka będą twarde, a żółtka zgęstnieją, ale nie są twarde, 2 1/2 do 3 minut.
Jajka wyjąć z wody łyżką szczelinową, nakrapiać ręcznikiem kuchennym, aby usunąć nadmiar wody, a następnie umieścić na ciepłym talerzu.
Sałatę rzymską podzielić równomiernie na cztery talerze i posypać czosnkiem. Wierzch każdej sałatki z pomidorami, cebulą, boczkiem i gotowanym jajkiem.
W misce wymieszać oliwę z oliwek, ocet z czerwonego wina, musztardę Dijon, cukier, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz. Łyżka sos na sałatkę, lub podawać z boku.