Sałatka Z Awokado Z Soczewicy
Sałatka z awokado z soczewicy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 580 kalorii, 25g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 24 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz Syrop z agawy, skórkę z cytryny, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać suszoną żurawinę, można podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Śniadaniowe jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 98%. Podobne przepisy to Sałatka Z Awokado Z Soczewicy, Sałatka szpinakowa z soczewicy z awokado, oraz Awokado Sałatka Z Soczewicy Żurawinowej.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużym rondlu podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodaj seler, marchew i cebulę, i potu przez 5 minut mieszając.
Dodaj soczewicę i przykryć 2 cale wody. Wymieszać z liściem laurowym i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 do 35 minut.
Odcedzić i doprawić solą i pieprzem. Wyrzucić liść laurowy i ostudzić.
Podczas gotowania soczewicy, zrobić vinaigrette.
Wymieszać ocet balsamiczny, agawę, czerwoną paprykę, sok z cytryny i skórkę oraz trochę soli i pieprzu. Powoli rozpuścić w 3 łyżkach oleju, ciągle ubijając.
Wlać winegret na ostudzoną soczewicę, a następnie złożyć w kostce awokado i żurawinę.
Wlać do miski, udekorować posiekaną natką pietruszki i podawać.