Sałatka ryżowa z wędzonym łososiem i ogórkiem
Sałatka ryżowa z wędzonym łososiem i ogórkiem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.67 za porcję. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 18g białka, oraz 11g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, skórkę z cytryny, ogórki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet ryżowo-winny, można śledzić to danie główne z Bezglutenowe Wegańskie Babeczki Czekoladowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka z łososia wędzonego w kubeczkach ogórkowych, Łosoś wędzony z kremową sałatką ogórkową, oraz Kubki ogórkowe z sałatką z wędzonego łososia.
Instrukcje
Doprowadzić średni garnek osolonej wody do wrzenia. Wymieszać z ryżem i gotować do miękkości, 10 do 12 protokół.
Odcedzić ryż dobrze i przenieść go do dużej szklanki lub miski ze stali nierdzewnej.
Dodać 1/4 łyżeczki soli, cukier, ocet i skórkę z cytryny i złożyć gumową szpatułką. Odstawić do ostygnięcia.
W międzyczasie, używając obieraczki do warzyw, ogól wzdłuż plastry z ogórków; wyrzuć nasiona.
Kładziemy plastry ogórka w sitku ustawionym na średniej misce i wrzucamy je z pozostałą 1/2 łyżeczki soli. Odstawić na co najmniej 10 minut.
Na małej patelni, toast nasiona sezamu na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż jasnobrązowy, 2 do 3 protokół.
Usunąć nasiona z patelni.
Do schłodzonego ryżu dodać olej kuchenny, chrzan, olej sezamowy i połowę wędzonego łososia i delikatnie złożyć, aby połączyć. Podzielić mieszankę ryżu między cztery talerze lub umieścić go na dużym talerzu. Wierzch z pozostałym wędzonym łososiem. Wycisnąć plastry ogórka, aby usunąć nadmiar płynu, a następnie umieścić je na sałatkach.
Posypać prażonymi sezamem i szalotki.
Rekomendacja wina: Chenin blancs ze stanu Waszyngton lub Oregon są zwykle wytrawne. Ich słodycz pomaga zrównoważyć ukąszenie chrzanu, ich wysoka kwasowość kontrastuje z oleistością łososia, a ich całe ciało nadaje im wagę, aby sprostać jego mocnemu smakowi.