Różowy

Różowy
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i pierwotnych do swojej skrzynki z przepisami, Pinakbet może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 1,75 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 18 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 179 kalorii . Ten przepis jest dla 6 osób. Udaj się do sklepu i kup czosnek, bakłażana, pomidora i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest on dostarczany przez Allrecipes. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 60% . Ta ocena jest całkiem dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak .

Instrukcje

1
Rozgrzej olej w dużym garnku na średnim ogniu; smaż i mieszaj cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż zmiękną, około 5 minut. Dodaj wieprzowinę i smaż, aż całkowicie się zrumieni, od 5 do 7 minut. Dodaj krewetki do mieszanki; dopraw solą i pieprzem. Kontynuuj smażenie, aż krewetki staną się różowe, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół
żółta Cebula, Pokrojona W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklankiżółta Cebula, Pokrojona W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj pomidora do garnka, przykryj i gotuj przez 5 minut. Wymieszaj cukinię, okra, zieloną fasolkę, bakłażana i gorzki melon z mieszanką; przykryj i gotuj, aż wszystkie warzywa będą miękkie w dotyku, około 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka TykwaGorzka Tykwa
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Ziemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na PółZiemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na Pół
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Podawać na gorąco.

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn