Rzodkiewka Vichyssoise
Rzodkiewka Vichyssoise może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 109 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 66 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pieczenia ziemniaków, papryka, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Musangchae, Sałatka Daikon (Biała Rzodkiewka), Jak Koreańska Rzodkiewka Kimc, Rzodkiewka Liść / Rzodkiewka Top Pesto, oraz Vichyssoise.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować 5 minut lub do miękkości, często mieszając.
Dodać rzodkiewki i ziemniaki, podrzucając do pokrycia z masłem. Wymieszać bulion i mleko; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 15 minut lub aż ziemniaki będą miękkie. Fajne 10 minut.
Połowę mieszaniny rzodkiewki umieścić w blenderze; proces do uzyskania gładkiej powierzchni.
Do dużej miski wlać przecieraną zupę. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną rzodkiewki. Przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny.
Dodaj śmietanę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, mieszając trzepaczką. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny lub do nocy.
Posypać szczypiorkiem; w razie potrzeby udekorować plasterkami rzodkiewki.