Ryż Z Oliwkami I Zieloną Papryką Chile
Ryż z oliwkami i zieloną papryką Chile to bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 583 kalorie, 19g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ryżu, ser cheddar, śmietana, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Spróbuj Cacciatore z kurczaka ze słodką papryką, koprem włoskim i zielonymi oliwkami, Nadziewana papryka z rozdrobnionym kurczakiem i zielonym Chile, oraz Pieczone Zielone Chile Kurczak Kiełbasa & Kukurydza Faszerowane Papryki Poblano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż i wodę połączyć w średnim rondlu. Kryć się. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, lub do momentu zakończenia.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Posmaruj Głębokie, 2-litrowe naczynie do pieczenia.
W małej misce, wymieszać oliwki, papryka chile, i śmietana. Odstawić.
Rozłóż 2/3 ugotowanego ryżu na dnie naczynia do pieczenia.
Na wierzchu ryżu ułożyć śmietanę i przykryć serem Monterey Jack.
Pozostały ryż posmarować serem.
Wyjąć z piekarnika i przykryć rozdrobnionym serem Cheddar.
Na wierzch posypać papryką. Kontynuuj pieczenie, aż ser się rozpuści, około 5 minut.