Ryż Z Migdałami I Rodzynkami
Ryż z migdałami i rodzynkami zajmuje od początku do końca około 25 minut. Ten przepis przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 79 centów za porcję. Ta przystawka ma 260 kalorii, 5 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Ten przepis zachwycił 28 osób. Udaj się do sklepu i kup rodzynki, sól, pieprz, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt spektakularny wynik łyżką wynoszący 37%. Podobne przepisy to Pilaw ryżowy z migdałami i rodzynkami, Kuskus z rodzynkami i migdałami oraz Tuńczyk z migdałami i rodzynkami.
Instrukcje
Rozpuść masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Cebulę podsmażamy, mieszając, aż będzie miękka. Wymieszaj ryż, rodzynki, bulion, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia.
Zmniejsz ogień do niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż ryż się ugotuje i wchłonie płyn. Przed podaniem dodaj migdały.