Ryż Z Herbatą Przegrzebkową

Ryż Z Herbatą Przegrzebkową
Przegrzebek herbata ryż może być tylko napój szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 399 kalorii, 14g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 8,33 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz łososia ikrę, sake, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka z dzikiego ryżu w cieście z orzechów laskowych, Tajska Mrożona Herbata, oraz Long Island Iced Tea dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Spłukać ryż w sitku pod zimną bieżącą wodą, aż woda będzie czysta; dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2
Przełożyć ryż na ciężki średni rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj 2 szklanki soku z małży, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżka sake, imbir, cukier i sól; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MałżySok Z Małży
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
CukierCukier
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
SólSól
4
Zdjąć z ognia; odstawić przykryte, aż cała ciecz zostanie wchłonięta i ryż będzie miękki, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
5
Umieść liście zielonej herbaty w średnim czajniczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona HerbataZielona Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CzajniczekCzajniczek
6
Wlać 2 szklanki wrzącej wody nad; przykryć i niech strome podczas przygotowywania przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
WodaWoda
7
Przynieś pozostałe 1/2 szklanki soku z małży, 2 łyżki sosu sojowego, i 2 łyżki sake gotować na małej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MałżySok Z Małży
Sos SojowySos Sojowy
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj przegrzebki; przykryć i zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować 30 sekund. Obróć przegrzebki; przykryć i gotować 30 sekund. Za pomocą szczeliny łyżka, przenieść przegrzebki do płyty; rezerwy gotowania cieczy w patelni. Pokrój każdy przegrzebek na pół poziomo, aby utworzyć 2 rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
9
Ryż podzielić na 4 płytkie miski do zupy. Łyżka reserved przegrzebek gotowania płynu wokół ryżu. Ułóż przegrzebki, pokrój bok do góry, na szczycie ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
RyżRyż
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Posypać ikry łososia, sezam, i zielona cebula nad. Przecedzić gorącą herbatę na przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Zielona CebulaZielona Cebula
Ikra Z łososiaIkra Z łososia
PrzegrzebkiPrzegrzebki
HerbataHerbata
11
Podawać, mijając wasabi obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
WasabiWasabi
12
* Dostępne w tubach na rynkach Japońskich i w sekcji azjatyckiej żywności w niektórych supermarketach.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn