Ryż Tamaryndowy
Ryż tamaryndowy może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 380 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz kurkumę w proszku, olej roślinny, nasiona kozieradki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ryż Tamaryndowy, Budyń Ryżowy Pieczony Z Tamaryndowcem, oraz Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średniej żeliwnej patelni na średnim ogniu aż do połysku. Cofnij się i dodaj liście curry, nasiona kozieradki, nasiona gorczycy czarnej, gram Bengalu i orzeszki ziemne (olej będzie rozpylać). Mieszaj, aż olej zostanie napełniony aromatami, a zapach emanuje z mieszaniny, około 5 minut, zmniejszając ciepło w razie potrzeby, jeśli liście curry grożą spaleniem.
Dodaj chillis i kurkumy. Gotować, stale mieszając, aż pachną, około 1 minuty.
Dodać tamaryndowca i cukru i gotować, stale mieszając, aż olej oddziela, o 5 protokół.
Dodaj ryż i delikatnie mieszaj, aż dokładnie pokryje się mieszaniną tamaryndowca. Doprawić do smaku solą i przelać do miski.