Ryż Chardonnay ze złotymi rodzynkami
Ryż Chardonnay ze złotymi rodzynkami to bezglutenowe i wegetariańskie napój. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 510 kalorii, 9g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, wino, złote rodzynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ryż z koprem włoskim i złotymi rodzynkami, Ryż nerkowca ze złotymi rodzynkami, oraz Ryż szafranowy ze złotymi rodzynkami i orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym garnku na średnim ogniu, rozgrzać 1/2 szklanki wina. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj rodzynki i odstaw do ostygnięcia, a rodzynki będą pulchne.
W średnim garnku na dużym ogniu, doprowadzić 2 szklanki wody, pozostałe wino, masło i sól do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać ryż, zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować, aż ryż będzie miękki, o 20 protokół.
Dodać rodzynki i wymieszać z ryżem. Przykryć i odstawić na około 10 minut. Ryż zagnieść widelcem, a następnie wymieszać z migdałami.
Ryż przełożyć do miski, udekorować natką pietruszki i podawać.