Ryba z frytkami z olejem bazyliowym

Ryba z frytkami z olejem bazyliowym
Przepis ryba z frytkami z olejem bazyliowym może zaspokoić Twoje szkockie pragnienie w około 1 godzina i 25 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1265 kalorii, 53g białka, oraz 66 g tłuszczu. Na $9.7 za porcję, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka oleju roślinnego, trybula, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), oraz Ryba Z Frytkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Aby przygotować ziemniaki, pokrój ziemniaki bardzo cienko za pomocą mandoliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
3
Kłaść plastry na ręczniku i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej na średnim ogniu i dodać plastry ziemniaków. Olej nie powinien być bardzo gorący, chcesz blanszować ziemniaki, ale nie powinny mieć żadnego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Ziemniaki odcedzić i osuszyć. Zwiększyć ciepło oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Umieścić 1 liść kolendry na plaster ziemniaka i przykryć innym kawałkiem ziemniaka. Mocno przycisnąć dwa plastry i smażyć szybko, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
6
Odcedzić i odstawić. Powtarzaj ten proces, aż będziesz miał wystarczająco dużo, aby obsłużyć swoich gości.
7
Aby zrobić puree z grochu, pocić cebulę przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8
Dodaj czosnek i pot przez kolejną minutę 1.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
9
Dodać wino i zmniejszyć o połowę. Gdy płyn się zmniejszy, dodaj śmietanę i zmniejsz, aż sos pokryje tył drewnianej łyżki. Rozmrozić groszek i dodać go do mieszanki śmietany. Za pomocą blendera, mieszaninę puree, odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Do sałatki ziołowej: zrobić dressing łącząc ocet, sok z limonki i oliwę z oliwek extra-virgin. Wrzucić wszystkie zioła do dressingu i dostosować przyprawy z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
11
Do sosu szafranowego połącz posiekaną cebulę, marchew, por i białe wino w rondlu i zmniejsz o 3/
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
SzafranSzafran
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
12
Gdy ciecz się zmniejszy, dodać śmietanę i szafran, i niech dalej zmniejszyć, aż sos zgęstnieje, około 10 minut na średnim ogniu. Przełóż sos przez sitko i wróć do rondla. Na małym ogniu powoli dodawać małe kawałki masła, stale mieszając sos. Odstawić sos i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
SzafranSzafran
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
13
Aby zrobić ciasto tempura, wymieszaj żółtko, mąkę, Wino i wodę i wymieszaj, upewniając się, że nie ma grudek. Nie przesadzaj ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
14
W dużym garnku podgrzać olej do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
15
Aby przygotować rybę, zanurz kawałki ryby w cieście tempura. Smażyć rybę przez około 10 minut lub do jasnego złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
16
Rybę wyjąć i osuszyć na papierowych ręcznikach. Doprawić solą, póki ryba jest jeszcze gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
17
Aby służyć, umieść kawałki ryb na każdym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
18
Dodać sałatkę ziołową z boku ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
19
Umieścić małą łyżkę puree z grochu na talerzu i skropić trochę SOS szafranowy wokół talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
20
Podawać z frytkami z kolendry i skropić olejem bazyliowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek BazyliowyOlejek Bazyliowy
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)

Składniki

11 funt cukinii,1 czerwona cebula, mała kostka1 czerwona cebula, mała kostka2(zima)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)2marchew posiekanamarchew posiekana57Orzechy dowolne (posiekane)liście selera naciowego, posiekaneliście selera naciowego, posiekane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)trybulatrybula1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pokrojone na 1/2-calowe kawałki, opłucz i zachowaj ładne liście do dekoracjipokrojone na 1/2-calowe kawałki, opłucz i zachowaj ładne liście do dekoracji3gałązkiKoperKoper2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino1odmiany grzybówodmiany grzybów227Orzechy dowolne (posiekane)John Dory fishJohn Dory fish2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąkamąka57Orzechy dowolne (posiekane)świeża kolendraświeża kolendra11 funt cukinii,posiekana świeża miętaposiekana świeża mięta1ząbek czosnku, obrany i posiekanyząbek czosnku, obrany i posiekany227Orzechy dowolne (posiekane)halibuthalibut170Orzechy dowolne (posiekane)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4langustynkilangustynki1por posiekanypor posiekany1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 truskawka bez łuski1 truskawka bez łuski2(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia454Orzechy dowolne (posiekane)groszek mrożonygroszek mrożony567Orzechy dowolne (posiekane)ziemniakiziemniaki28Orzechy dowolne (posiekane)rukola (rukola)rukola (rukola)5nici szafrannici szafran227Orzechy dowolne (posiekane)majonez i więcej, w razie potrzebymajonez i więcej, w razie potrzeby4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz41 mała cukinia, nieobrana i posiekana1 mała cukinia, nieobrana i posiekana4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinnyOlej roślinny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżka musztardy Dijon lub pełnoziarnistej1 łyżka musztardy Dijon lub pełnoziarnistej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizimna wodazimna woda1Dużecebula biała pokrojona w kostkęcebula biała pokrojona w kostkę170Orzechy dowolne (posiekane)1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto454Orzechy dowolne (posiekane)1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia65
Magazyn