Rozmaryn-potarta strona łososia z prażonymi ziemniakami, pasternakiem i grzybami
Rozmaryn-przetarta strona łososia z prażonymi ziemniakami, pasternakiem i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. Na 4,76 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ziemniaków o białej skórze, oliwa z oliwek, pinot noir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Rozmaryn-potarta strona łososia z prażonymi ziemniakami, pasternakiem i grzybami, Rozmaryn-potarta strona łososia z prażonymi ziemniakami, pasternakiem, oraz Strona łososia owinięta folią z cytryną i rozmarynem.
Instrukcje
1
Zmiksować rozmaryn, sól i pieprz w procesorze, aż drobno posiekane. Podczas pracy maszyny stopniowo dodawaj 4 łyżki oleju; proces do grubej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2
Pozycja 1 stojak w górnej trzeciej i 1 stojak w dolnej trzeciej piekarnika; rozgrzać do 232°. wrzucić ziemniaki, pasternak, 2 łyżki oleju, i 3 łyżki rozmarynu mieszaniny w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do Tostów
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
Sałatka Rukola Do Podania
3
Przenieść mieszankę warzywną do obramowanej blachy do pieczenia, układając w równej warstwie. Pieczone warzywa na Dolnym stojaku 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
4
Linia duża obramowana blacha do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
5
Ułóż łososia, skórą w dół, na prześcieradle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
6
Rozprowadzić pozostałą mieszaniną rozmarynu. Grzyby wrzucić mieszanką warzywną. Powrót mieszanki warzyw do lowerrack; umieścić łososia na górnym stojaku. Pieczonego łososia, aż tylko nieprzezroczyste w środku i warzyw do miękkości, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Pieprz Arbolowy
7
Półmisek z sałatką; łososia ułożyć na zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zieloni
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
8
Przełożyć warzywa do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
9
Umieść blachę do pieczenia warzyw nad 2 palnikami na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
10
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.