Rozmaryn Pieczony Indyk
Rozmaryn pieczony indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 14. Jedna porcja zawiera 566 kalorii, 71g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 31% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Będzie hitem w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, gałązek rozmarynu, indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa Brie z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rozmaryn Pieczony Indyk, Pieczony Rozmaryn Pierś Z Indyka, oraz Pieczony indyk z piwem i rozmarynem podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń papierową skórkę zewnętrzną z czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj ząbków).
Odetnij wierzchołki cebulek czosnku.
Czosnek, cebulę i gałązki rozmarynu umieścić na płytkiej patelni do pieczenia. Pat turkey dry. Tuck skrzydła pod indyka; związać pałeczki razem.
Umieść bok piersi do góry na mieszance cebuli.
Umyj indyka olejem i posyp rozmarynem, solą i pieprzem.
Piec, bez przykrycia, w temperaturze 325° przez 3-1/2 do 4 godzin lub do czasu, aż termometr mięsa odczyta 180°, od czasu do czasu fastrygując kapiącymi patelniami. Przykryj luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zarumieni. Przykryj i odstaw na 20 minut przed krojeniem.
Do sosu odcedź krople do małej miski. W małym rondlu roztopić masło. Mąkę mieszamy do uzyskania gładkości; stopniowo dodajemy krople. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.