Rozmaryn Focaccia
Przepis rozmaryn Focaccian jest gotowy w około 3 godziny i 10 minut i zdecydowanie jest super wegańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 157 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz aktywne drożdże, mąkę, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako chleb. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, Rozmaryn Focaccia, oraz Rozmaryn Focaccia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Drożdże posypać ciepłą wodą.
W mikserze połączyć mąkę i sól. Gdy mikser pracuje z małą prędkością (z uchwytem łopatkowym), skropić oliwę z oliwek, aż połączy się z mąką. Następnie wlać mieszaninę drożdżowo-wodną i wymieszać, aż do połączenia, a ciasto połączy się w bardzo lepką masę.
Uformować ciasto w kulkę, skropić oliwą z oliwek i wrzucić, aby pokryć ciasto. Następnie przykryj miskę szczelnie folią i odstaw na 1 do 2 godzin lub przechowuj w lodówce, aż będziesz jej potrzebować.
Aby zrobić focaccia, wyjmij połowę ciasta z miski (pozostaw resztę na inny czas) i połóż na lekko posypanej mąką powierzchni.
Na ciasto ułożyć posiekany rozmaryn, a następnie bardzo delikatnie zagnieść. (Nie zagniataj!)
Zwiń w duży, cienki owal.
Umieść na patelni z prześcieradłem skropionym oliwą z oliwek.
Skropić więcej oliwy z oliwek na wierzchu ciasta, a następnie przykryć folią. Umieść w wolnym/ciepłym miejscu na 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wyjmij plastikową folię (ciasto będzie puchate) i użyj opuszkami palców, aby nacisnąć wgłębienia na całej powierzchni ciasta.
Skropić powierzchnię większą ilością oliwy z oliwek i posypać koszerną solą.
Piec, aż focaccia będzie złoty kolor, 30 do 40 minut.
Pokroić na kawałki kółkiem do pizzy lub ostrym nożem.