Rosi # 5: Num Banh Chok

Rosi # 5: Num Banh Chok
Rosi # 5: Num Banh Chok może być tylko Wietnamski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 5 i kosztuje $10.27 za porcję. Jedna porcja zawiera 630 kalorii, 23G białka, oraz 33g tłuszczu. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, kiełki fasoli, Curry rybne i kokosowe oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Pudding Z Mleka Kokosowego jako deser. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Kurczak i warzywa Congee (Chok), Wietnamskie jajko sadzone Banh mi przepis (banh Mi Trung Op La) - " the, oraz Bánh Mì.

Instrukcje

1
Zamroziłem resztki).

Składniki

1kwiat bananowca, cienko pokrojony i moczony w zimnej wodzie z sokiem z limonki (nie miałem)kwiat bananowca, cienko pokrojony i moczony w zimnej wodzie z sokiem z limonki (nie miałem)200papryka habanerokiełki fasoli (nie miały)kiełki fasoli (nie miały)2501 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem kokosowykrem kokosowy2501 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę800papryka habanerocienki makaron ryżowy, gotowany al dentecienki makaron ryżowy, gotowany al dente2smallsogórki, pokrojone w zapałki (pokroiłam je w plasterki)ogórki, pokrojone w zapałki (pokroiłam je w plasterki)5trochę posiekanej cukiniiZielona ryba curry i kokos z makaronem ryżowymZielona ryba curry i kokos z makaronem ryżowym300papryka habanerofilety rybne, gotowane (użyłam tilapii)filety rybne, gotowane (użyłam tilapii)2Spód: okruszki z herbatników grahamsos rybnysos rybny5001 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestado rybstado ryb1porcja startego parmezanugalangal obrany i posiekanygalangal obrany i posiekany4ząbki czosnku, połówkiząbki czosnku, połówki4liście limonki kaffir, cienko pokrojone (mój azjatycki rynek miał smutno wyglądające liście tego dnia, więc użyłam soku z limonki)liście limonki kaffir, cienko pokrojone (mój azjatycki rynek miał smutno wyglądające liście tego dnia, więc użyłam soku z limonki)3Spód: okruszki z herbatników grahampasta z trawy cytrynowejpasta z trawy cytrynowej200papryka habaneromłode łodygi trawy cytrynowej, około 15 sztuk, pokrojone w plasterkimłode łodygi trawy cytrynowej, około 15 sztuk, pokrojone w plasterki5trochę posiekanej cukiniiSkórka z połowy limonki kaffir, posiekana (ja użyłam skórki z limonki)Skórka z połowy limonki kaffir, posiekana (ja użyłam skórki z limonki)1porcja startego parmezanucukier palmowycukier palmowy2Spód: okruszki z herbatników grahamPrażone posiekane orzeszki ziemnePrażone posiekane orzeszki ziemne5trochę posiekanej cukiniisól do smakusól do smaku5trochę posiekanej cukiniiczerwone chiles i tajska bazylia do dekoracjiczerwone chiles i tajska bazylia do dekoracji2Spód: okruszki z herbatników grahamobraną i posiekaną świeżą kurkumę (kupuję ją luzem i zamrażam, dopóki jej nie potrzebuję—o wiele bardziej aromatyczna i żywa niż suszona)obraną i posiekaną świeżą kurkumę (kupuję ją luzem i zamrażam, dopóki jej nie potrzebuję—o wiele bardziej aromatyczna i żywa niż suszona)2korzeń lilii wodnej m, cienko pokrojony (nie miał)korzeń lilii wodnej m, cienko pokrojony (nie miał)5trochę posiekanej cukiniiOd pająków do lilii wodnych od przyjaciół-InternationalOd pająków do lilii wodnych od przyjaciół-International1porcja startego parmezanuobrane i posiekane kłącze kambodżańskie (nie miałam)obrane i posiekane kłącze kambodżańskie (nie miałam)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoprahok (użyłem pasty krewetkowej)prahok (użyłem pasty krewetkowej)5trochę posiekanej cukiniiTo coś mówi.To coś mówi.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia27
Magazyn