Rosemary Au Gratin Potatoes
Rosemary Au Gratin ziemniaki wymaga około 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 10 porcji z 249 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Za 54 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, mąki, soli i parmezanu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten dodatek. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Zapiekanka ziemniaczana ze skórką rozmarynową, Zapiekanka Z Rozmarynu Z Warzyw Korzeniowych, oraz Pieczona Zapiekanka Z Dyni Piżmowej I Rozmarynu.
Instrukcje
W dużym rondlu rozpuść masło na średnim ogniu. Wymieszaj mąkę, aż będzie gładka. Stopniowo dodawaj śmietanę. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia. Dodaj rozmaryn, czosnek, sól, pieprz i ziemniaki.
Przenieś do natłuszczonego 13-calowego. x 9-w. naczynie do pieczenia.
Posyp parmezanem. Przykryj i piecz w 350° przez 45 minut. Odkryć; piec 10-15 minut dłużej lub do miękkości ziemniaków.