Rolka Tortu Urodzinowego
Rolka tortu urodzinowego to bezmleczne deser. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Urodziny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, betty dekory dekory Rainbow mix, mąka ciasto, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Rolka Tortu Urodzinowego, Tort urodzinowy taty (aka tort słoneczny Franny), oraz Tort Warstwowy + Największy Tort Urodzinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°. Spray 15x10x1-cala patelnia z natryskiem do gotowania. Patelnia z pergaminem; papier w sprayu.
W średniej misce wymieszać mąkę i proszek do pieczenia; odstawić.
W dużej misce ubij żółtka trzepaczką, aż będą gładkie i kremowe. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru w stałym strumieniu, ubijając do dobrze wymieszanego. Wymieszać wanilią. Stopniowo dodawać mieszankę mąki, ubijając aż do dobrze wymieszanego. Mieszać w dekory. Odstawić.
W drugiej dużej misce, ubić białka z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż miękkie szczyty tworzą. Stopniowo dodawać pozostałą 1/4 szklanki cukru, ubijając aż utworzą się sztywne szczyty.
Używając gumowej szpatułki, złóż ubite białka na ciasto, aż do całkowitego wymieszania.
Wlać ciasto równomiernie do patelni.
Piec 12 do 15 minut lub aż ciasto jest złoty brąz i czuje gąbczasty po dotknięciu lekko w centrum.
Wyjąć ciasto z piekarnika. Natychmiast obrócić ciasto na czysty ręcznik kuchenny.
Usunąć pergamin. Zaczynając od jednej krótkiej strony ciasta, zwinąć ciasto i ręcznik szczelnie. Całkowicie schłodzić na stojaku chłodzącym, około 30 minut.
Rozwiń ciasto i usuń ręcznik.
Dżem rozprowadzić równomiernie na cieście.
Pokroić w plastry, aby służyć.