Rolada z ciasta Red Velvet i Wiśni

Rolada z ciasta Red Velvet i Wiśni
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Red Velvet-Cherry Cake Roll. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 425 kalorii, 6 g białka i 25 g tłuszczu każda. Za 1,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 30 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup olej roślinny, mąkę, barwnik spożywczy i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 23%. Ten wynik jest raczej zły. Rolada z ciasta z czerwonego aksamitu, Rolada z ciasta z czerwonego aksamitu i Przepis na bułkę z ciasta z czerwonego aksamitu są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Posmaruj masłem blachę do pieczenia o wymiarach 11 na 17 cali i wyłóż papierem pergaminowym; posmaruj pergamin masłem i posyp mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Coli O Smaku Wiśniowym2 Szklanki Coli O Smaku Wiśniowym
Cola O Smaku WiśniowymCola O Smaku Wiśniowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Niesolone Masło Do Blachy Do PieczeniaNiesolone Masło Do Blachy Do Pieczenia
Niesolone Masło Do Blachy Do PieczeniaNiesolone Masło Do Blachy Do Pieczenia
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Zagotuj colę na średniej patelni na średnim ogniu i gotuj, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ColaCola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Ostudzić.
4
W misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
W osobnej dużej misce wymieszaj granulowany cukier, olej roślinny, maślankę, jajka, barwnik spożywczy, ekstrakty migdałowe i waniliowe oraz syrop cola. Mieszaj suche składniki z mokrymi, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
( 23)( 23)
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
ColaCola
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Rozłóż ciasto na przygotowanej blasze do pieczenia; piecz aż ciasto będzie odchodzić od formy, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Studzimy na patelni na kratce, 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Posyp ściereczkę kuchenną (nie frotową) cukrem cukierniczym. Odwróć ciasto na ręcznik i zdejmij pergamin. Przytnij brzegi ciasta. Zaczynając od krótszego końca, zwiń ciasto wokół ręcznika; pozostawić do całkowitego ostygnięcia na kratce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1
W dużej misce wymieszaj serek śmietankowy, 1/2 szklanki śmietanki i ekstrakt migdałowy. Ubij pozostałą 1 szklankę śmietanki i cukier puder mikserem, aż utworzą się miękkie szczyty; stopniowo dodawać do masy serowej. Schłodź, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowegoOpakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozwałkuj schłodzone ciasto.
3
Posmaruj nadzieniem, następnie delikatnie zwiń ciasto i przełóż na talerz. Posyp cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Zdjęcie: Levi Brown

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania w przypadku Roll Cake. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn