Rolada czekoladowa z kremem Bourbon
Rolada czekoladowa z kremem Bourbon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 68g białka, 283g tłuszczu, oraz w sumie 4341 kalorii. Ten przepis służy 1 i kosztuje $25.15 za porcję. Jeśli masz nasiona z 1 / fasoli wanilii, półsłodkie czekolady, bourbon, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać mocną kawę, można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj No-ice-Maker Solony Karmel, Bourbon, masło orzechowe i czekoladowe kawałki lodów, Naleśniki z brzoskwiniami Bourbon i kremem kokosowym z syropem śmietankowym Bourbon, oraz Podwójna Czekolada Bourbon Egg Cream dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. masło obramowane galaretki roll / blachy do pieczenia i linii z pergaminem. Masło górnej części papieru, jak również, zwłaszcza w rogach.
W mikserze stojącym z mocowaniem trzepaczki ubić żółtka i granulowany cukier na średniej prędkości, aż cukier będzie puszysty, a cukier nie będzie ziarnisty, od 10 do 12 minut.
Podczas gdy jajka są bicie, umieścić czekoladę w misce i roztopić na podwójnym kotle. Po rozpuszczeniu czekolady wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. W razie potrzeby posadź miskę w zimnej wodzie na kilka minut.
Włącz mieszaninę jaj do czekolady, dodając trochę na raz, aby hartować mieszaninę, więc nie gotować jajka.
Dodaj espresso i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego.
W czystej misce, z mocowaniem trzepaczki, ubijamy białka, aż uformują się sztywne szczyty. Włącz jedną czwartą białek do mieszaniny czekolady; upewnij się, że nie białe smugi pozostają. Ostrożnie złożyć pozostałe białka do czekolady, uważając, aby nie opróżnić białka, ale upewniając się, że nie ma żadnych białych smug w cieście.
Rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni i piec, 10 do 12 minut.
Wyjmij z piekarnika i rozłóż zwilżony ręcznik lub kilka zwilżonych ręczników papierowych na wierzchu ciasta i pozostaw na 30 minut.
W czystej misce, z dodatkiem trzepaczki, ubij na średniej prędkości ciężką śmietanę, cukier cukierniczy, bourbon, fasolę waniliową i pozostałą 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego, aż utworzą się sztywne szczyty.
Ostrożnie obrócić ciasto na czysty papier pergaminowy, upewniając się, że 4 do 5 cali nadmiaru papieru na końcu, aby pomóc toczyć ciasto. Za pomocą drobnego sita lub przesiewacza, posypać 1/2 szklanki kakao w proszku na wierzchu ciasta.
Rozłóż mieszankę bitej śmietany na górze, pozostawiając 1/4 cala z każdej strony. Korzystając z krawędzi pergaminu, ostrożnie zwinąć ciasto tworząc efekt jellyroll, tuck i roll jak iść, obieranie z powrotem papieru po drodze.
Umieść zwinięty szew ciasta w dół i odkurzyć całe ciasto z pozostałą 1/2 szklanki kakao w proszku. Schłodzić 2 godziny przed podaniem. Możesz nawet umieścić ciasto w zamrażarce na godzinę przed podaniem, aby było łatwe do pokrojenia.
Aby służyć, pokroić ciasto ząbkowanym nożem i umieścić na schłodzonych talerzach.
Dekoruj lekkim pyłem kakao w proszku i świeżymi jagodami.
Przepis ten został stworzony przez uczestnika konkursu kulinarnego. Kuchnie Food Network nie przetestowały go do użytku domowego, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.