Robin ' s Potato Chip Chip and Garlic puree Potatoes
Robin ' s Potato Chip Chip and Garlic puree Potatoes is a bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.18 za porcję. Jedna porcja zawiera 1165 kalorii, 54g białka, oraz 53g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz czosnek, chipsy ziemniaczane, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, Kremowy kurczak ranczo z pieczonym czosnkiem puree ziemniaczanym, oraz Johnny Garlic ' s Famous Garlic and Rosemary puree Potatoes.
Instrukcje
Dla kurczaka: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia folią aluminiową.
W małym rondlu rozpuść 4 łyżki masła. Do małego naczynia do pieczenia dodaj ząbek mielonego czosnku.
Roztopione masło polać czosnkiem i lekko ostudzić.
W robocie kuchennym pokrusz chipsy ziemniaczane, pulsując przez 30 sekund. Można również umieścić ręcznik papierowy na chipsy i toczyć tam iz powrotem z wałkiem do ciasta, aż chipsy przypominają okruchy. Doprawić pokruszone chipsy ziemniaczane 1/4 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu.
Piersi kurczaka zanurzyć w mieszaninie maślano-czosnkowej, a następnie w chipsach ziemniaczanych.
Piersi kurczaka ułożyć na wyłożonej folią blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika.
Piec przez 12 do 15 minut, aż kotlety są gotowane przez, ale nadal miękkie i że polewa jest złoty kolor. Czas gotowania ud i piersi z kością wynosi od 30 do 40 minut
Ziemniaki pokroić na jednolite kawałki i umieścić w 4-ćwiartkowym rondlu z 1 ząbkiem czosnku. Przykryj ziemniaki 6 1/4 szklanki bulionu z kurczaka. Przykryć rondel i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować ziemniaki, aż będą miękkie, gdy przekłuwasz je nożem, o 15 do 20 protokół.
W małym rondlu podgrzej 6 łyżek niesolonego masła i pół na pół, aż masło się rozpuści.
Wyjąć 1/2 szklanki bulionu z kurczaka, że ziemniaki były gotowane w I REZERWY.
Ziemniaki odcedzić w durszlaku. Powrót ziemniaki do garnka i zacieru, dodając stopniowo mieszankę pół na pół.
W razie potrzeby dodać 1/2 szklanki bulionu i doprawić solą i pieprzem.
Puree ziemniaczane podawać z kurczakiem.