Risotto ze słodkim groszkiem z bulionem kukurydzianym
Sweet Pea Risotto z bulionem kukurydzianym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,75 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Jeśli masz ząbek czosnku, oliwę z oliwek, ziarna kukurydzy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto Z Kukurydzą Słodką, Risotto Z Kukurydzą Słodką, oraz Risotto Z Kukurydzą Słodką dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować bulion kukurydziany, połącz 2 1/2 szklanki wody i 2 szklanki ziaren kukurydzy w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż kukurydza będzie miękka. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza
Bulion
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Umieścić mieszaninę kukurydzy w blenderze; proces do gładkiej. Mieszankę kukurydzy przecedzić przez sito do miski; wyrzucić substancje stałe. Odstawić; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Sito
Skręcić Liny Lukrecjowe
3
Aby przygotować risotto, przynieś bulion warzywny na wolnym ogniu w średnim rondlu( nie gotuj); trzymaj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Warzywny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Masło rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Dodaj ryż; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
6
Dodaj cebulę, marchew i seler; gotować 3 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Cebula
7
Dodaj ciepły bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (około 20 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
8
Dodać groch, 1 szklankę ziaren kukurydzy, koper włoski, 2 łyżki sera i tymianek, mieszając do wymieszania i gorąca. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Kukurydzy
Ser
Koper Włoski
Tymianek
Groch
9
Połącz ocet, olej, cukier, 1/4 łyżeczki soli i czosnek w małej misce, mieszając trzepaczką do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Czosnek
Cukier
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Skręcić Liny Lukrecjowe
10
Umieść około 1/3 szklanki bulionu kukurydzianego w każdej z 6 misek. Top każdej porcji z około 1 1/2 szklanki risotto; skropić 1 łyżeczka vinaigrette.