Risotto z włoską kiełbasą, karmelizowaną cebulą i gorzką zielenią
Przepis Risotto z włoską kiełbasą, karmelizowaną cebulą i gorzką zielenią może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,27 zł za porcję. To danie główne ma 369 kalorii, 15g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cukier, ser Pecorino romano, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron Z Karmelizowaną Cebulą I Gorzką Zielenią, Kolacja: włoska kiełbasa z karmelizowaną cebulą, musztardą i Giardinerią, oraz Risotto z gorzką zielenią i kozim serem Gouda.
Instrukcje
Doprowadzić bulion i 1/2 szklanki wody na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Oliwę z oliwek rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj posiekaną cebulę i cukier na patelnię; smażyć 7 minut lub aż cebula będzie złoty.
Umieścić mieszankę cebuli w małej misce; odstawić.
Usuwanie osłonek z kiełbasy.
Dodaj kiełbasę na patelni; smażyć 4 protokół lub aż rumiane, mieszając do kruszonki.
Dodać posiekane szalotki; podsmażyć 2 protokół.
Dodaj ryż Arborio; smażyć 30 sekund. Wymieszać z białym winem; gotować 45 sekund lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając. Wymieszać w 1 szklance gorącego bulionu; gotować 2 minuty lub aż ciecz zostanie prawie wchłonięta, stale mieszając.
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 20 minut).
Wyjąć z ognia; wymieszać zarezerwowaną cebulę, rukolę i pozostałe składniki.