Risotto z szałwią ze świeżą mozzarellą i Prosciutto

Risotto z szałwią ze świeżym Mozzarellanem i Prosciutto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 388 kalorii, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka wina, pieprzu, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Risotto z fasolą Fava ze świeżym Mozzarellanem i Prosciutto, Krokiety Risotto z mozzarellą i Prosciutto, oraz Risotto gruszkowe z Prosciutto i smażonymi liśćmi szałwii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Roztopić masło na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj por i czosnek; gotuj przez 3 minuty, często mieszając.
Dodać ryż i 1/4 łyżeczki soli; gotować 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać z winem; gotować 2 minuty lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Dodawać bulion, 1/2 szklanki na raz, często mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 20 minut). Wymieszać z posiekaną szałwią i gotować przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia; wymieszać z mozzarellą. Łyżka 1 filiżanka risotto do każdej z 4 misek; top każdej porcji z około 1 1/2 łyżki stołowe prosciutto.
Posypać czarnym pieprzem.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami szałwii.