Przepis risotto Butternut jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ta przystawka ma 313 kalorii, 10g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.54 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką por, wino, szałwię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Risotto Z Dyni, Risotto Z Parmezanem, oraz Risotto Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przynieś bulion z kurczaka i wodę na wolnym ogniu w rondlu (nie gotuj). Utrzymuj rosół w cieple na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Por pokroić w poprzek na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
3
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Dodaj por i seler, i smażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
5
Dodać ryż i szałwię, i smażyć 1 minutę. Wymieszać z winem i gotować 1 minutę lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając. Wymieszać 1/2 szklanki mieszaniny bulionu, squash, i sól, i gotować, aż ciecz jest prawie wchłaniany, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodaj pozostałą mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając i gotuj, aż każda porcja mieszaniny bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (około 20 minut). Wymieszać z parmezanem, sokiem z cytryny i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 85 dolarów za butelkę.