Risotto Z Masłem

Risotto Z Masłem
Przepis risotto Butternut jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ta przystawka ma 313 kalorii, 10g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.54 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką por, wino, szałwię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Risotto Z Dyni, Risotto Z Parmezanem, oraz Risotto Z Dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś bulion z kurczaka i wodę na wolnym ogniu w rondlu (nie gotuj). Utrzymuj rosół w cieple na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Por pokroić w poprzek na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Dodaj por i seler, i smażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5
Dodać ryż i szałwię, i smażyć 1 minutę. Wymieszać z winem i gotować 1 minutę lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając. Wymieszać 1/2 szklanki mieszaniny bulionu, squash, i sól, i gotować, aż ciecz jest prawie wchłaniany, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodaj pozostałą mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając i gotuj, aż każda porcja mieszaniny bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (około 20 minut). Wymieszać z parmezanem, sokiem z cytryny i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 85 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia73
Magazyn