Risotto z krewetkami i przegrzebkami z grzybami

Risotto z krewetkami i przegrzebkami z grzybami
Przepis krewetki i Bay-Scallop Risotto z grzybami jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.84 za porcję. Jedna porcja zawiera 478 kalorii, 27g białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cebulę, oliwę z oliwek, krewetki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Sprawdza się jako drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Australijskie Risotto z szampanem i przegrzebkami, Pieczarki Portabello Zapiekane, oraz Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce namoczyć suszone grzyby we wrzącej wodzie, aż zmiękną, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby SuszoneGrzyby Suszone
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Grzyby wyjąć i przecedzić ich płyn do średniego rondla przez sito wyłożone papierowym ręcznikiem. Grzyby dobrze opłucz, aby usunąć pozostały żwir i posiekaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Dodać bulion i sok z małży do płynu do namaczania grzybów i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
4
W dużym garnku rozgrzać olej i masło na umiarkowanie małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Dodać czosnek i ryż i mieszać, aż ryż zacznie się matowe, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
7
Dodać świeże grzyby i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funtowe Opakowanie Makaronu Penne1 Funtowe Opakowanie Makaronu Penne
8
Dodaj wino i sól i gotuj, mieszając, aż wino zostanie wchłonięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Wmieszać suszone grzyby i 1/2 szklanki gotującego się wywaru; gotować, często mieszając, aż wywar zostanie wchłonięty. Ryż i wywar powinny delikatnie bąbelkować; dostosować ciepło w razie potrzeby. Kontynuuj gotowanie ryżu, dodając wywar 1/2 szklanki na raz i pozwalając ryżowi wchłonąć wywar przed dodaniem następnej 1/2 szklanki. Gotować ryż aż prawie przetargu, o 25 protokół, a następnie dodać krewetki i przegrzebki. Gotować, mieszając, aż ryż jest przetargu i krewetki i przegrzebki są zrobione, o 5 minut dłużej. Wywar należy zagęścić skrobią z ryżu. Może nie być konieczne używanie całego płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby SuszoneGrzyby Suszone
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
SkrobiaSkrobia
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
10
Rekomendacja wina: pełny smak krewetek jest wystarczającym powodem do wypicia pełnowartościowego chardonnay z tym daniem. Spróbuj butelki z Kalifornii lub Australii.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChardonnayChardonnay
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Likier Granatowy Lub Sok żurawinowyLikier Granatowy Lub Sok żurawinowy
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn