Risotto z groszkiem i boczkiem
Przepis Pean i bekon Risotto jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 2,68 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 1. Jedna porcja zawiera 580 kalorii, 22g białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką wodę, boczek, ząbek czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Risotto Z Bekonem, Risotto z groszkiem i boczkiem, oraz Risotto z bekonem i jajkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś bulion i wodę na wolnym ogniu w małym rondlu.
Boczek ugotować w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż będzie chrupiący.
Przełożyć łyżką szczelinową na ręcznik papierowy, aby osuszyć.
Dodać czosnek do tłuszczu boczku na patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż blady złoty, o 1 minutę.
Dodaj ryż, mieszając do herbu.
Dodaj 1/4 szklanki gorącej mieszaniny bulionu i gotuj energicznie, stale mieszając, aż bulion zostanie wchłonięty. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu i dodając gorącą mieszaninę bulionu, o 1/4 szklanki na raz, często mieszając i pozwalając każdemu dodatkowi zostać wchłoniętym przed dodaniem następnego, aż ryż będzie po prostu miękki i kremowy wyglądający, ale nadal al dente, 18 do 22 minut. (Rezerwa pozostałej mieszaniny bulionu.)
Dodać groszek i gotować, mieszając od czasu do czasu, 2 protokół.
Wymieszać z serem, masłem, skórką i sokiem. Cienkie risotto z odrobiną zarezerwowanej mieszanki bulionu w razie potrzeby i doprawić solą i pieprzem. Top z boczkiem.