Risotto z boczkiem i groszkiem
Risotto z boczkiem i groszkiem to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 47 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 40. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oscar mayer bekon, ryż, serek philadelphia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Łatwe risotto z boczkiem i groszkiem, Kasza z groszkiem na gorąco (Risotto owsiane z groszkiem), oraz Risotto z groszkiem i szynką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu 5 min. albo tylko do momentu, aż bekon będzie chrupiący, mieszając od czasu do czasu.
Usuń boczek z patelni z łyżką szczelinową, zastrzegając kapiele na patelni.
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach.
Dodaj cebulę do zastrzeżonych kapieli; gotuj 4 do 5 min. lub aż do kruchego-Delikatnego, mieszając od czasu do czasu.
Dodać ryż i czosnek; gotować 3 min. lub aż ryż będzie nieprzezroczysty, często mieszając. Stopniowo dodawać 1/2 puszki bulionu; gotować i mieszać 3 min. lub do momentu całkowitego wchłonięcia bulionu. Powtórz z pozostałym bulionem, mieszając w twarogu z ostatnim dodatkiem bulionu i gotując 5 min. lub ser śmietankowy jest całkowicie topiony i mieszanina jest dobrze wymieszana.
Groszek wymieszać; gotować 2 min. lub aż do ogrzania, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z boczkiem, pietruszką i 1 łyżką. Parmezan.
Podawać z pozostałym parmezanem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.