Risotto Ratatouille to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 548 kalorii, 17g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 5,01 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, wino, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille), oraz Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby zrobić RATATOUILLE: Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Połączyć paprykę (niezależnie od koloru), bakłażan, cukinia, i squash w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Nóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodaj ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, kilka liści bazylii rozdartych na kawałki, liście z kilku gałązek świeżego tymianku i pietruszkę. Wrzucić do herbu i rozprowadzić w jednej warstwie na dużej patelni do pieczenia; przeludnienie spowoduje warzywa do pary, a nie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
4
Umieść w piekarniku i nie zadzieraj z nim. Wystarczy smażyć na złoty kolor, 12 do 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
1
Płyn z pomidorów odsączyć do rondla i dodać bulion. Doprowadzić do wrzenia i obniżyć ogień na wolnym ogniu. Mieszanka ta musi być utrzymywana na gorąco podczas procesu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
2
Umieścić pomidory w misce i rozgnieść je na kawałki za pomocą tylnej drewnianej łyżki. Nie sproszkować, albo pomidory rozpadną się na risotto. Zestaw aside.In 6-lub 8-quart stockpot, roztopić masło z oliwą z oliwek na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodaj szalotki i czosnek, gotowanie powoli, aż prawie wyglądają jak puree (zwany sofrito). Nie brązowiej. To zajmie około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®
4
Zdjąć sofrito, osuszyć garnek papierowym ręcznikiem i zwrócić go do pieca na średnim ogniu.Zwróć uwagę na czas na zegarze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj ryż i użyj drewnianej łyżki (krawędzie nie są wystarczająco ostre, aby uszkodzić ziarna), aby przenieść go wokół garnka, więc toasty i zaczyna pachnieć trochę jak orzechy. Zajmie to od 4 do 5 minut.
Dodać wino i powoli gotować, delikatnie mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodaj sofrito, mieszając do herbu. Zacznij dodawać mieszaninę gorącego wywaru około 1/2 szklanki na raz i mieszaj po każdym dodaniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, aby ryż stracił skrobię i zagęścił mieszaninę.Wrzucić liście laurowe po trzecim dodaniu bulionu; około 15 minut w procesie gotowania, dodać pomidory. Możesz nie używać całej mieszanki zapasów.Kiedy ryż jest gotowane 25 lub 30 minut łącznie, chociaż degustacja jest najlepszym testemwybierz garnek z ognia i delikatnie wymieszaj z ratatouille.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Skrobia
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Posypać skórką, aby nadać jej trochę blasku i delikatnie wymieszać w 1 szklance sera.Doprawić solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
9
Przełożyć na talerze i podać dodatkowy ser i młynek do pieprzu z boku.Uwaga: poszukaj warzyw o błyszczącej powierzchni zewnętrznej (co oznacza, że są świeżo zbierane). Squash i bakłażan powinny czuć się mocno w dotyku i nie ładowane wodą lub theyll się rozmokły.Wskazówka: Wiele osób nawala, skupiając się na al dente. Tak, ryż nie powinien być papką. Ale też musi być gotowane. Oto mój test.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Nóż Do Obierania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Młynek Do Pieprzu
10
Niech ryż spadnie z łyżki. Nie powinien zlepiać się jak płatki owsiane: powinien spaść gładką falą.