Risotto Ratatouille

Risotto Ratatouille
Risotto Ratatouille to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 548 kalorii, 17g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 5,01 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, wino, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille), oraz Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić RATATOUILLE: Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Połączyć paprykę (niezależnie od koloru), bakłażan, cukinia, i squash w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, kilka liści bazylii rozdartych na kawałki, liście z kilku gałązek świeżego tymianku i pietruszkę. Wrzucić do herbu i rozprowadzić w jednej warstwie na dużej patelni do pieczenia; przeludnienie spowoduje warzywa do pary, a nie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
4
Umieść w piekarniku i nie zadzieraj z nim. Wystarczy smażyć na złoty kolor, 12 do 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1
Płyn z pomidorów odsączyć do rondla i dodać bulion. Doprowadzić do wrzenia i obniżyć ogień na wolnym ogniu. Mieszanka ta musi być utrzymywana na gorąco podczas procesu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Umieścić pomidory w misce i rozgnieść je na kawałki za pomocą tylnej drewnianej łyżki. Nie sproszkować, albo pomidory rozpadną się na risotto. Zestaw aside.In 6-lub 8-quart stockpot, roztopić masło z oliwą z oliwek na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj szalotki i czosnek, gotowanie powoli, aż prawie wyglądają jak puree (zwany sofrito). Nie brązowiej. To zajmie około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
4
Zdjąć sofrito, osuszyć garnek papierowym ręcznikiem i zwrócić go do pieca na średnim ogniu.Zwróć uwagę na czas na zegarze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodaj ryż i użyj drewnianej łyżki (krawędzie nie są wystarczająco ostre, aby uszkodzić ziarna), aby przenieść go wokół garnka, więc toasty i zaczyna pachnieć trochę jak orzechy. Zajmie to od 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Dodać wino i powoli gotować, delikatnie mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodaj sofrito, mieszając do herbu. Zacznij dodawać mieszaninę gorącego wywaru około 1/2 szklanki na raz i mieszaj po każdym dodaniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, aby ryż stracił skrobię i zagęścił mieszaninę.Wrzucić liście laurowe po trzecim dodaniu bulionu; około 15 minut w procesie gotowania, dodać pomidory. Możesz nie używać całej mieszanki zapasów.Kiedy ryż jest gotowane 25 lub 30 minut łącznie, chociaż degustacja jest najlepszym testemwybierz garnek z ognia i delikatnie wymieszaj z ratatouille.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
SkrobiaSkrobia
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Posypać skórką, aby nadać jej trochę blasku i delikatnie wymieszać w 1 szklance sera.Doprawić solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
9
Przełożyć na talerze i podać dodatkowy ser i młynek do pieprzu z boku.Uwaga: poszukaj warzyw o błyszczącej powierzchni zewnętrznej (co oznacza, że są świeżo zbierane). Squash i bakłażan powinny czuć się mocno w dotyku i nie ładowane wodą lub theyll się rozmokły.Wskazówka: Wiele osób nawala, skupiając się na al dente. Tak, ryż nie powinien być papką. Ale też musi być gotowane. Oto mój test.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Młynek Do PieprzuMłynek Do Pieprzu
10
Niech ryż spadnie z łyżki. Nie powinien zlepiać się jak płatki owsiane: powinien spaść gładką falą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki OwsianePłatki Owsiane
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż arborioryż arborio12 łyżeczki czosnku w proszkuudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)2słonina wieprzowasłonina wieprzowa3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepapryka, pokrojona w kostkępapryka, pokrojona w kostkę4251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Pomidory San Marzano, całePomidory San Marzano, całe4krewetki i żyłkigruba sól i świeżo zmielony pieprzgruba sól i świeżo zmielony pieprz1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaPietruszka zwyczajna, świeża, posiekanaPietruszka zwyczajna, świeża, posiekana3liście bazylii, świeże, rozdarteliście bazylii, świeże, rozdarte1zostawićposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone6goździkiczosnek mielonyczosnek mielony3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweBakłażan japoński pokrojony w kostkęBakłażan japoński pokrojony w kostkę12 łyżeczki czosnku w proszkuSkórka z cytryny, StartaSkórka z cytryny, Starta12 łyżeczki czosnku w proszku1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSer Parmigiano-Reggiano, plus więcej do serwowaniaSer Parmigiano-Reggiano, plus więcej do serwowania2smallsszalotka mielonaszalotka mielona1Średnia żółta cebula, posiekanaPietruszka drobno posiekana do dekoracjiPietruszka drobno posiekana do dekoracji3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweżółty squash, pokrojony w kostkężółty squash, pokrojony w kostkę3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukinia pokrojona w kostkęcukinia pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn