Risotto Primavera
Risotto Primaveran to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 10g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, por, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest dobre. Spróbuj Risotto Primavera, Risotto Primavera, oraz Risotto Primavera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować warzywa, rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać szparagi i kolejne 4 składniki (szparagi przez czosnek); gotować 10 minut lub aż szparagi będą chrupiące-miękkie, często mieszając. Odstawić; ogrzać.
Aby przygotować risotto, połącz wodę z bulionem w średnim rondlu (nie gotuj). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Roztopić masło w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać por; gotować 4 minuty lub do miękkości, często mieszając.
Dodać ryż; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Dodaj wino i gotuj 1 minutę. Wymieszać w 1 szklance mieszaniny bulionu i gotować 4 minuty lub do momentu prawie wchłonięcia cieczy, stale mieszając.
Dodaj pozostałą mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 20 minut). Wymieszać w 1/4 szklanki sera, tymianku i 1/2 łyżeczki soli.
Risotto podziel równomiernie na 6 talerzy; każdą porcję uzupełnij warzywami.
Porcje posypać równomiernie 1/4 szklanki sera.