Risotto Kukurydziane Z Grilla
Grillowane Risotto kukurydziane może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 548 kalorii. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odebrać masło, ryż risotto, uszy summer corn, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mini pieczone ciasta Risotto Poblano z grillowaną salsą kukurydzianą, Risotto kukurydziano-owsiane, oraz Risotto z kukurydzą i groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać grill do średniej-wysokiej temperatury. Grill kukurydzy, aż lekko zwęglone ze wszystkich stron, o 10 protokół.
Usuń ziarna z kolb i zarezerwuj kolby.
Przełóż zarezerwowane kolby kukurydzy na pół i umieść je w dużym garnku z wywarem. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, a następnie wyłączyć ogień i strome kolby w magazynie przez 30 minut.
Rozpuścić 2 łyżki masła na patelni na średnim ogniu.
Dodać koper i gotować do miękkości, o 10 protokół.
Koper włoski wyjąć z patelni i odstawić na bok.
Dodać kolejne 2 łyżki masła do patelni i gotować ziarna kukurydzy, aż miękkie i aksamitne, 10 do 15 protokół. Kukurydzę doprawić solą i pieprzem i odstawić na bok.
Przełóż wywar kukurydziany przez sitko do rondla i wyrzuć kolby. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Rozgrzać olej na patelni o wysokiej jednostronnej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i saute, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie mięknąć, o 3 protokół.
Dodać ryż i gotować, mieszając często z drewnianą łyżką, aż nie wydaje się kredowe na zewnątrz, 4 do 5 protokół.
Dodać wino i dusić, często mieszając, aż do wchłonięcia, o 5 protokół.
Dodaj 1 1/2 szklanki bulionu kukurydzianego, często mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta, około 7 minut.
Dodaj kolejne 1 1/2 szklanki bulionu i gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, aż płyn zostanie w większości wchłonięty, a ryż wydaje się puszysty, ale nadal jest lekko jędrny. Jeśli ryż jest nadal twardy lub do żucia, dodaj pozostały wywar, 1 szklankę na raz i mieszaj, aż do osiągnięcia właściwej doneness. Całkowity czas gotowania powinien wynosić od 20 do 25 minut. Możesz nie używać wszystkich 6 filiżanek zapasów, ale wszelkie pozostałe zapasy można schłodzić i wykorzystać do innego naczynia.
Wymieszać w zarezerwowanych kopru włoskiego i ziaren kukurydzy, pozostałe 2 łyżki masła i Parmigiano-Reggiano. Doprawić solą i pieprzem i podawać.
Dekoruj liśćmi kopru włoskiego.